Wie zijn wij Ontwerp ScreenPost Web Audio/Video Contact
Vormgeving
Ontwerp van communicatie zegt direct iets over wie het verhaal vertelt. Zodra de uitstraling van de vormgeving bij uw organisatie past, is het ijs gebroken en komt de boodschap over. Wel gaat het verder dan de inzet van een logo of een bedrijfskleur. Wij kunnen een huisstijlhandboek ontwikkelen voor alle vormen van media die uw organisatie gaat inzetten. Of het nu gaat om videotoepassingen of om interfaces van software.

Klik op de gekleurde crirkeltjes voor de voorbeelden

Interactieve webpresentatie voor tablets
Gemeenteraad in beeld

Wat: Wat is een motie? Wat is een amendement? In deze webbased digitale informatieset met o.a. videopresentaties van de burgemeester, griffier en fractievoorzitters van alle politieke partijen krijgt U een beeld van het raadswerk en antwoord op vele vragen. Ook is er een interactieve plattegrond van de raadszaal te vinden waar u informatie over raadsleden kunt vinden.

Skills: Interactieve website met animaties en video

Opdrachtgever: Griffie gemeente Rotterdam

Webontwerp voor bestaand cms
Erasmus E-Zine SoFa

Wat: De Sociale Faculteit van de Erasmus Universiteit heeft een online magazine dat in het content management systeem Typo-3 is gebouwd. Aan ons werd gevraagd om het van een aansprekende vormgeving te voorzien en mee te denken hoe de verschillende rubrieken konden worden ingedeeld.

Skills: Grafisch ontwerp: huisstijl, logo en rubriek-iconen voor het bestaande cms

Opdrachtgever: Sociale Faculteit Erasmus Universiteit Rotterdam

Huisstijlontwikkeling en websiteontwerp
Bureau VolZin

Wat: Dit Rotterdams coaching- en re-integratiebureau wilde op een opvallende en eigenzinnige manier voor de dag komen. Uitgangspunt voor de vormgeving is de Japanse zentuin. De rust komt hier niet uit regelmaat en herhalingen, maar uit een aanpak die aansluit bij de natuur zelf. Dit principe hebben we vertaald naar de communicatie-uitingen. In plaats van natuurlijke aardetinten is er gekozen voor frisse, sterke huisstijlkleuren.

Skills: Huisstijlontwikkeling, website, kaarten en bannieren voor congressen

Opdrachtgever: Bureau VolZin

Website ontwerp
Luthi-Niclaes Architecten

Wat: Het Rotterdamse architectenbureau van Peter Lüthi en Ria Niclaes is een bureau met ruime ervaring in het ontwerpen en realiseren van projectenin ouderenhuisvesting, verpleeghuiszorg en de sociaal-culturele sector. Hun website mocht wel weer eens een nieuwe outfit krijgen.

Skills: Vormgeving en website

Opdrachtgever: Lüthi & Niclaes Bureau voor architectuur, onderzoek en procesregie

Interactieve plattegrond voor tablets
Wie zit waar in de raadszaal?

Wat: Voor de Griffie Rotterdam ontwikkelden we een factsheet (papier) waarop informatie over de gemeenteraad te vinden is en waarop men kan zien wie waar in de zaal zit. Daarnaast bestond de behoeft om deze als interactieve webversie aan te bieden. Men kan op een gekleurd stoeltje klikken. Naast een foto van en beknopte informatie over het raadslid zijn er diverse doorklikmogelijkheden naar email, de cv-pagina of tweets.

Skills: vormgeven folder/factsheet, interactieve (web)plattegrond

Opdrachtgever: Griffie gemeenteraad Rotterdam

Ontwerpen brochure en illustraties
Performatica spelshops

Wat: Onderwerp in deze brochure zijn de Spelshops van Performatica. In een trainingsdag worden mensen met een leidinggevende functie getraind op hun persoonlijke gedrag op de werkplek. Als visueel element hebben we gekozen voor een aziatisch mannetje dat als held de thema's aangaat.

Skills: brochure, illustraties, bannieren en posters

Opdrachtgever: Performatica Trainingen

Ontwerpen etiketten en sfeerfotografie
't Stilleven lakken en verven

Wat: ’t Stilleven biedt een uitgebreide reeks ambachtelijke verven aan, voor diverse toepassingen. Wij ontwikkelden een aantal etiketten voor de effectlakken en -sprays. Bij deze ontwerpen hebben wij ook de fotografie en de styling van de sfeerfoto's verzorgd.

Skills: Ontwerpen etiketten en fotografie/styling

Opdrachtgever: 't Stilleven/Praxis

Documentatiemappen voor technische apparatuur
Koninklijke Econosto Groep

Wat: Econosto levert hoogwaardige industriële afsluiters, appendages, instrumentatie, afdichtingen en slangen als complete klantspecifieke systemen. Voor de producten kogelkranen en manometers moesten een aantal factsheets en catalogie worden ontwikkeld.

Skills: Documentatiemap en factsheets kogelkranen en manometers

Opdrachtgever: Koninklijke Econosto Groep

Huisstijlontwikkeling en uitwerking daarvan
Uit op de Heuvelrug

Wat:Marketingcampagne Utrechtse Heuvelrug, de info van ondernemers en toeristische centra onder de aandacht brengen bij een breed publiek.

Skills: ontwikkeling huisstijl, diverse uitwerkingen zoals partnerplan, advertenties in regionale kranten, brochures, een toeristische gids, toonbankdisplays, een brandbox, presentaties, e-mailnieuwsbrieven en een website (content management systeem).

Opdrachtgever: gemeente Utrechtse Heuvelrug/ Destinatiomarketing

 

Ontwerpen boekje en illustraties
Jeugdvakantiepaspoort

Wat: Het Jeugdvakaniepaspoort is bedoeld voor alle Rotterdamse kinderen (4 t/m 12 jaar) die het basisonderwijs volgen. De gemeente Rotterdam geeft dit boekje uit aan meer dan 65.000 leerlingen die hiermee in de zomervakantie aan diverse activiteiten kunnen meedoen zoals musea bezoeken, sport en spel of een kijkje nemen op Rotterdam Airport.

Skills: Boekje met illustraties, poster en een animatie (flash) voor de website

Opdrachtgever: Sport & Cultuur gemeente Rotterdam

Ontwerp brochure en illustraties
Boekje lesaanbod

Wat: Als gevolg van grote bezuinigingen bij de gemeente Rotterdam moesten de beide vestigingen van het (historisch) museum sluiten. De Dubbelde Palmboom was op 30 september 2012 voor het laatst voor het publiek geopend, het Schielandshuis op 30 december 2012. Het boekje dat we voor het museum hebben gemaakt behoort nu tot de geschiedens.

Skills: Grafisch ontwerp boekje en illustraties

Opdrachtgever: Museum Rotterdam

CD hoes ontwerp
Unter der Linde

Wat: Dit is de eerste cd van het Rotterdamse trio Unter der Linde met de titel 'Herft in Rotterdam'. Het album bevat 14 liedjes.

Skills: Grafisch ontwerp, fotobewerking en drukwerk begeleiden

Opdrachtgever: Stichting Unter der Linde

Logo en huisstijlontwikkeling
Mijn Stories

Wat:
MijnStories heeft zich afgespeeld in Rotterdam en Den Haag en is een digitaal hoorspel over het leven van mensen in wijken als Afrikaanderwijk en Transvaal. Verhalen van mensen met een verschillende culturele achtergrond over het bestaan van alledag en over hoe hun leven is veranderd als gevolg van migratie en het steeds moderner worden van de Nederlandse samenleving.

Skills: Logo en huisstijl, website en diverse uitingen zoals ansichtkaarten

Opdrachtgever: LubbeVlieger

 

Fotografie en beeldbewerking
Beursstand in Ahoy

Wat:
In Rotterdam doen ruim 2000 straten mee aan het 'opzoomeren' en is daarom een begrip in de stad. In januari 2013 werd een Top georganiseerd in Ahoy. Aan ons de vraag om de stand aan te kleden. We maakten een aantal roll-up bannieren en posters waarop actieve opzoomeraars staan afgebeeld.

Skills: Fotografie, ontwerpen roll-up bannieren en posters

Opdrachtgever: Opzoomer Mee

 

Logo ontwerp voor de jeugd
Logo Groenbeleving Delfshaven en werkbladen voor kinderen

Wat:
In Delfshaven (Rotterdam) krijgen kinderen die op de basisschool zitten natuurlessen. Deze leuke en interessante lessen worden gegeven op een educatieve tuin in de buurt.

Skills: Ontwerp logo en werkbladen

Opdrachtgever: Sport & Cultuur Rotterdam