Wie zijn wij Ontwerp ScreenPost Web Audio/Video Contact
Geef uw boodschap een gezicht
Video is niet meer weg te denken binnen de hedendaagse communicatie. Binnen 45 seconden kan met video net zoveel worden verteld als met twee papieren tekstpagina's.

Wij hebben (naast onze montagesets) een volledig ingerichte videostudio waar presentaties met autocue en green screen geproduceerd worden. Hiermee kunnen sfeertjes gecreëerd worden die bij een project passen. Soms is dat serieus, soms zakelijk, maar kan ook gewoon lekker 'kemp' zijn. Daarnaast componeren we bijpassende muziek, u hoeft zich dus geen zorgen te maken over rechten.

Klik op de gekleurde bolletjes voor wat voorbeelden

Instructiefilm voor nieuw apparaat
I-Thor - Het nieuwe Handhaven

Wat: Promotie en visualisatie van een nieuw handhavingssysteem (app)voor de buitenruimte. Doelgroep zijn zowel medewerkers die met het systeem aan de slag moeten als overheidsdiensten buiten Rotterdam.

Doelgroep: Medewerkers van Stadstoezicht en is gebruikt als externe communicatie naar andere gemeenten en landen

Skills: Regie en totale productie instructiefilm
bekijk video

Opdrachtgever: gemeente Rotterdam, Stadstoezicht

Instructiefilm voorlezen voor kinderen
Wat: Het Opzoomeren is een begrip in onze stad. Elk jaar doen er meer straten mee aan acties om buurten leefbaar te houden. Daarnaast ondersteunt het Opzoomeren ook de jaarlijkse Voorleescampagne waar we een videofilm voor hebben gemaakt.
Bekijk video

Skills: scenario schrijven, productie video en muziek

Opdrachtgever: Opzoomer Mee, gemeentewerken Rotterdam

Animatie Bestuurlijk Model 2014

Wat: Vanaf 2014 zijn de deelgemeenten in Rotterdam afgeschaft. Daarvoor in de plaats zal een nieuw bestuurlijk model worden ingevoerd. De inwoners van de stad konden hun voorkeur uitbrengen op een speciale website. De twee animaties moesten binnen 16 dagen geproduceerd zijn.
Bekijk animatie model Gebiedsbestuur
Bekijk animatie model Wijkparticipatie

Doelgroep: Alle inwoners van Rotterdam, journalisten en politieke partijen

Skills: Animaties in de video, ontwikkeling script, getekende cartoons met uitleg van deze bestuurlijke modellen, en een (nternet) stemmodule

Opdrachtgever: Griffie van de gemeente Rotterdam
Arbeidsmarktcommunicatie gemeente Rotterdam
Wat: De gemeente Rotterdam besteedt veel aandacht aan het verkrijgen van een divers personeelsbestand. Voor de werving van nieuwe kandidaten is er een webpagina waarin medewerkers zich presenteren aan nieuwe mogelijke collega's. Tot en met 2010 hebben we hiervoor videoproducties gemaakt. Inmiddels is de ambtelijke organisatie in 'het Rotterdamse' helemaal op de schop gegaan en zijn veel gemeentelijke diensten samengevoegd of zijn van naam veranderd.

Skills: 11 videoboodschappen, animatiebanner voor cityportal
Bekijk de videopresentaties

Opdrachtgever: gemeente Rotterdam

 

OV-chip instructievideo's
Wat: Campagne met als doelgroep het personeel van de RET. Voor het Rotterdamse OV-bedrijf hebben we een aantal instructievideo’s gemaakt bestemd voor de bestuurders van de bussen en trams. Het is een onderdeel van het lesprogramma over de veranderende werktaken die de nieuwe apparatuur aan boord met zich meebrengt. Het lesprogramma is samen met de RET werknemers ontwikkeld.

Skills: Instructie DVD, muziekproductie, scenario, commentaarteksten, videoproductie

Opdrachtgever: RET

Citymarketing promovideo
Wat:Internationale promotie van het gebied rond het nieuwe centraal station in Rotterdam. In dit gebied is 550.000 m² nieuwbouw in ontwikkeling. Bestemming is wonen, werken en recreatie.

Dit voorbeeld is een flashpresentatie.
Bekijk de video

Skills: Productie videofilm voor een internationaal congres

Opdrachtgever: gemeente Rotterdam (OBR/Stadsontwikkeling).

Presentatie in virtuele studio
Wat: Een 'journaal-achtig' item met ouderenzorg als onderwerp. Deze productie moest binnen een korte tijd geproduceerd worden. Wij hebben vooraf een virtuele studio ontwikkeld met diverse camerastandpunten. De presentator maakt gebruik van een autocue.
Bekijk de video

Skills: 3d virtuele studiobouw, fotorealistische belichting, presentatieteksten en totale videoproductie

Opdrachtgever: Opzoomer Mee en gemeente Rotterdam

Welk beeld hebben we van ons zelf?
Wat: Soms kan een video ervoor zorgen dat de neuzen binnen een organisatie de zelfde kant op komen te staan. In dit geval onderzoekt de Bestuursdienst van gemeente Rotterdam zelf intern hoe de mensen over deze dienst, en het functioneren ervan, denken.
Bekijk de video

Skills: scenario schrijven, totale videoproductie

Opdrachtgever: Bestuursdienst van de gemeente Rotterdam

Info film veranderend straatbeeld
Wat: Het straatbeeld in Rotterdam zal stap voor stap een andere huisstijl krijgen. Nieuwe bankjes, prullenbakken, stoeptegels, straatstenen, trottoirbanden, alles behoort tot een 'huisstijl'. Dit veranderende straatbeeld is per stadsdeel verschillend.
Bekijk de video

Skills: begeleiden ontwikkeling scenario, muziekcompositie en de totale videoproductie

Opdrachtgever: gemeente Rotterdam, Stadsontwikkeling

Animatie met artistimpressions
Wat: Voor het nieuwbouwproject Calypso moest er voor een presentatieruimte een videopresentatie gemaakt worden die non-stop vertoond kon worden. Het beeldmateriaal dat aangeleverd werd waren een aantal Hi-Res artistimpressions. Deze hebben we met wat simpele bewegingen omgezet naar een animatie.
Bekijk de video

Skills: beeldbewerking en animatie

Opdrachtgever: Projectontwikkelaar De Wilgen

Promofilm en (internet) stemmodule
Wat: In 2011 was er een onlineverkiezing waarbij Rotterdammers hun stem konden uitbrengen op één van de genomineerde politici uit een aantal deelgemeenten en de Gemeenteraad.
Bekijk de vijf video's van de genomineerden

Skills: videoproductie en stemmodule (ism Eigen Code)

Opdrachtgever: Gemeente Rotterdam, afdeling Raadsgriffie

Instuctiefilmpjes voor medewerkers RET

Invoering OV-chipkaart

Wat: Voor het Rotterdamse OV-bedrijf RET hebben we een aantal instructievideo’s gemaakt voor de bestuurders van de bussen en trams. Het is een onderdeel van het lesprogramma over de veranderende werktaken. Dit hebben we het lesprogramma samen met de RET werknemers ontwikkeld.

Bekijk de video 'inleiding' | Bekijk de video 'instructie'

Skills: scenario schrijven, videoproductie, muziekproductie, animaties

Opdrachtgever: RET Rotterdam

Van 2d plattegrond naar 3d rondleiding

Nieuwbouw woonhuis

Wat: Voor Woonstad Rotterdam hebben we een aantal simpele plattegronden van woningen omgezet naar duidelijke 3d presentaties. We hebben het getest bij diverse doelgroepen, mensen tot boven de 80 jaar kregen hiermee een beter beeld hoe de woning eruit zou komen te zien.

Bekijk de video

Skills: 3d woonkamer, animatie overgezt naar video

Opdrachtgever: Woonstad Rotterdam